Opkomen voor jezelf en excuses maken

Creatief leven met het hele gezin

Wat een oudergesprek op school wel niet te weeg kan brengen. De aanleiding van een ritje Amsterdam en een bezoek aan het scheepvaartmuseum. Amy kan goed lezen, haar woordenschat is groot en juf wilde kijken of haar niveau verbetert was.
En omdat de leestest ging over de Verenigde Oost-Indische Compagnie, waar ze nog nooit over had gehoord tijdens de lessen in groep 4, kon ze haar niveau niet aantonen. (juf had haar vlak voor de test wel beknopte uitleg gegeven om haar te ondersteunen)

creatief leven, de artjournal coach, kunstenaarsafspraak, coach steenwijk

Nu zijn wij niet zo gecharmeerd van testen en toetsen, het zegt niet zoveel, een momentopname dat is wat het is. Echt kijken naar je kind en zien dat het gelukkig is, enthousiast haar best doet in de dingen die haar interesseren en plezier hebben in het leven. En eerlijk gezegd, ik wist ook niet meer wat de VOC is tot ik wikipedia raadpleegde.

Maar goed, deze blog gaat niet over haar onderwijsniveau.

Amy wilde graag weten wat de VOC dan wel was en daar gingen wij als ouders graag in mee. Je nieuwsgierigheid volgen en in dit geval dat van ons kind. Dus gingen we in het eerste weekend van de zomervakantie naar Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam.

 

Hup de trein in en gaan

We genieten altijd volop, al vanaf het moment van plannen maken, de reis er naar toe, het moment suprême, de terugweg en het nagenieten doen we door er over te schrijven in ons artjournal, foto's af te drukken en ik mag nu nog een keer genieten door er over te schrijven in deze blog.

Bij het museum aangekomen werd er even roet in het eten gegooid, onze museumkaarten bleken geblokkeerd en aangezien het zondag was kon er niet gebeld worden om te achterhalen wat er aan de hand was. Ik was er van overtuigd dat het niet aan ons lag en ging in verweer, netjes en goed beargumenteerd, dat wel. Ik had toch zeker niet de reis afgelegd om mijn plannen te moeten wijzigen? Ik wilde dit museum bezoeken en wilde er geen los ticket voor aanschaffen als we toch al een kaart hadden om welk museum dan ook te bezoeken. Een los kaartje voor Amy was al betaald en het ticket hing al om haar arm. Twee vrouwelijke medewerkers waren druk met ons in de weer en Alexander (mijn man) stond mij te sussen. De entree is nogal groot en we liepen tussen beide balies heen en weer, zoekend naar een oplossing.

"We mogen niemand zomaar binnenlaten, niet zonder betaalbewijs."

En daar was ineens de reddende engel met goed uitziende brownies op een dienblad.
Hij hoorde het verhaal aan en wilde voor ons een uitzondering maken. De museumkaarten werden op de foto gezet en wij kregen een ticket om onze pols.

Woehoe! Opkomen voor jezelf loont.

Op naar het grote schip dat buiten ligt. Genieten van een onderzoekend meisje dat alles maar dan ook alles in haar opneemt alsof ze binnenkort een overhoring kan verwachten. Een hangmat kunnen wij niet zomaar laten hangen, daar moet in gelegen worden.
En we gingen er snel weer uit, die dingen liggen voor geen meter, totaal niet geschikt voor ontspanning. Nieuw voor ons allemaal was de ontdekking van de VR-Bril, wat een geweldig ding als je dat eenmaal op je hoofd hebt gehad. Ik had het tot dan toe alleen maar "Nerdy" gevonden. Maar vooruit, ik ben toch best wel "Nerdy" of "Geek", ik houd van technische snufjes, wil ook graag de nieuwste tablet/laptop/telefoon. We werden meegenomen op avontuur in de tijd van de VOC en het heeft naast de techniek ook indruk gemaakt door wat we door de bril gezien hebben.

creatief leven, de artjournal coach, kunstenaarsafspraak, coach steenwijk

Nadat we ook de tentoonstelling over walvissen hadden bekeken konden we geen informatie meer verwerken en zijn we de stad in gegaan. Koude cola met een citroenschijfje en shoppen. Nou ja, vooral veel lopen en 1 winkel in. Op het station wat gegeten en toen hup de trein weer in. Nog voor vertrek sliep Amy tegen haar vader aan om nog geen tien minuten later wakker te worden met de vraag "zijn we al thuis?".

 

Onderbuikgevoel en snakken naar antwoorden

creatief leven, de artjournal coach, kunstenaarsafspraak, coach steenwijkTijdens ons bezoek aan het scheepvaartmuseum bleef er een raar gevoel hangen, hoe kan het nu dat die kaart geblokkeerd is.
Het was zondag en de museumvereniging is dan niet te bereiken, werd ons gezegd bij binnenkomst van het museum. Beetje raar om op maandag de helpdesk wel open te hebben terwijl de meeste musea op maandag gesloten zijn.

Op de terugweg stuurde ik een berichtje via Facebook Messenger naar "De museumkaart" En verhip, ik kreeg vrijwel direct een berichtje terug. Gegevens uitgewisseld, netjes te woord gestaan. Heel snel, heel toegankelijk en gewoon bereikbaar op zondag.

"Mevrouw, uw kaart is geblokkeerd om de volgende reden; het lidmaatschap is niet betaald, ik stuur u morgen een factuur die u dan alsnog kunt betalen"

En ik schrik toch wel, schaam me wel een beetje. Ik was er echt van overtuigd dat het niet aan ons lag, dat de rekening toch echt zeker weten betaald was enkele maanden geleden. Op maandag nog wel de administratie geraadpleegd, ik kon niet vinden wat ik zocht.

Zo zeker van je gelijk zijn, het voordeel van de twijfel krijgen en er daarna achter komen dat je geen gelijk hebt.
Dat vraagt om nog meer dankbaarheid dan ik al had en excuses. Ik pakte een van de kaarten uit een van mijn vakkenkasten en schreef op de achterkant zowel de dankbaarheid als de excuses voor het zeker weten naar binnen willen en gaf toe dat er toch wat mis bleek te zijn van onze kant. Een opvallend stuk tape om het op te laten vallen tussen de overige post.

Het voelt goed om het zo af te ronden. Zelfs al weet ik niet hoe ze hebben gereageerd op de kaart.

Beide kanten van het verhaal kunnen een uitdaging zijn. Zowel het opkomen voor jezelf als het maken van excuses.

Kom jij op voor jezelf?
En zeg jij sorry als je het bij het verkeerde eind hebt gehad?

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achter laat op deze blog.
Liever in besloten kring reageren? Meld je dan aan voor de gratis community "De vrije hand".

Met creatieve groet,
Audrey

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 + zeven =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll to top