bulletjournal, hoe behaal ik doelen met gemak, de artjournal coach

Lijstjes afvinken, wensen en verlangens

Uitstellen afstellen of gewoon doen

Als ik…dan zou ik

Plannen maken, wegdromen bij de gedachte.
Als..dan, je hebt er niets aan.

Ja, ik val maar gelijk met de deur in huis.

Wacht niet tot het juiste moment. Maak het moment.

bulletjournal, hoe behaal ik doelen met gemak, de artjournal coach

Begin dit jaar maakte ik in mijn bulletjournal een lijst van musea die ik in 2018 zou willen bezoeken. Ik maakte met mezelf de afspraak om er 12 te gaan bezichtigen. Gemiddeld 1 per maand, dat moest haalbaar zijn, dacht ik. Inmiddels is het oktober en ik heb er nog maar 4 bezocht.

Nee, ik heb er AL 4 bezocht. Ik heb het lijstje en de plannen in het vizier gehouden, heb er iets mee gedaan. En daar gaat het om, die momenten pakken, liever deels dan helemaal niet. Wie weet lag het aan andere interesses die op mijn pad kwamen, waar ik gehoor aan heb gegeven. Of waren de plannen te groots opgezet. Had ik er met 6 in een jaar ook voldoende aan gehad?

Hoe groots of hoe klein de plannen ook zijn, het gaat om de uitvoering.

Ik heb genoten van elk museum dat ik WEL heb bezocht. Het afmaken van de lijst…dat is van ondergeschikt belang. (hoewel het afvinken van lijstjes echt een kick geeft)

Terwijl ik dit typ zit ik in de trein naar Haarlem, wat was het vroeg! De zon stond laag en avontuur lonkt. Op date met Leonardo Da Vinci & Frans Hals en de modernen.

kunstenaarsafspraak, lijstjes afvinken, bulletjournal

Ik houd er van, met de trein op pad gaan. Op de bonnefooi, zien waar ik uit kom, mijmeren onderweg. Schrijven doe ik ook het liefste in de trein. Werken onderweg, want ook dat lukt mij wonderbaarlijk genoeg ook vaak goed. Door te reizen met de trein ben ik in beweging, maar kan geen kant op. Geen uitvluchten meer om ook echt te gaan typen over van alles en nog wat. Ja, typen. Geen notitieboek meer, maar een heuse laptop is met mij mee op reis. Wat een genot. Nu kan ik echt overal werken waar ik maar zin in heb. Vrijheid vinden in mijn bestaan. Het leven maken wat bij mij past. En met een abonnement waarbij ik elk weekend vrij kan reizen is het helemaal een feestje. Vandaag maak ik daar voor het eerst gebruik van buiten mijn reis naar school elke twee weken.

Je eigen voorwaarden creëren, of leef je volgens de voorwaarden van een ander.

Wil jij dat ook? Je leven volgens je eigen regels leven? Creatief leven in plaats van reactief?

Houd dan deze website in de gaten, vraag het gratis e-book aan en doe mee met de e-course “lift me up”. De e-course start wanneer ik er niet klaar voor ben (ik jump in het diepe). Want het perfecte moment, de perfecte omstandigheden komen niet.

Nieuwsgierig naar hoe dat in zijn werk gaat? Laat een berichtje achter onder deze blog.

Met creatieve groet,
Audrey

2 reacties

  1. Hoi Audrey,

    Dank voor jouw reactie bij Lou!
    Complimenten voor deze fijne online omgeving! Hee Inspirator, Inspirerend! Zou je mijn motivator en ondersteuner willen zijn om mijn online business op te zetten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 + 12 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.